Yusuf Zengin
Yusuf Zengin

Canımızı verdik seni vermedik! Ama işsiz kaldık!

Atatürk Havalimanı'nın İstanbul Havalimanı'na taşındıktan sonra kapanması sebebiyle TAV ve DHMİ kira sözleşmesi bulunan iş yerlerine taşınmanın ardından havalimanının kapanması sebebiyle ofislerin boşaltılması adına bir evrak gönderdi.

29 Ekim, 26 Aralık, 3 Mart derken büyük taşınma için son ertelenen tarih 7 Nisan oldu. Daha önceki taşınma tarihlerinde TAV veya Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nden herhangi bir yazı gelmezken bu kez kira sözleşmesi olan işyerlerine resmi evrakla taşınma tarihi ve sonrasında Atatürk Havalimanı'nın kapanacağı bildirildi.

Atatürk Havalimanı çalışanları aynı kasabada yaşayan aile gibidir

Atatürk Havalimanı'nda çalışanlar aile gibi iç içe ve birlik, beraberlik içinde olan büyük bir kasabanın yaşayanları gibidir. Polisinden, özel güvenlik görevlilerine, eczanesinden, oto kiralama ofislerine, yer hizmetlerinden, uçuş ekibine, ayakkabı boyacısından, çorapçısına, doktorundan, temizlik görevlisine, danışmadan, karşılamaya uğurlamaya kadar herkes birbirine saygılı, sevgili, selam sabahı asla esirgemeden bir arada yaşayan iyi seçilmiş insanlardır. 
Ne terör saldırısı ne darbe girişimi çalışanları korkutmadı

Yeri geldi Atatürk Havalimanı'na bombalı terör saldırısı gerçekleşti, yeri geldi 15 Temmuz'da hain bir darbe girişimi sonucu istila edilmeye çalışıldı, havalimanı üzerinde f16'lar, helikopterler uçarken, bombalı saldırıda şehit olan, gazi olan arkadaşlarımız varken biz yaralarımızı hep birlikte sardık. Ne olursa olsun sabah herkes işinin başındaydı.  Çünkü Atatürk Havalimanı'nı sadece bir iş yeri olarak değil evimiz olarak görüyoruz. Durum böyleyken uzun yıllarını Atatürk Havalimanı'nda çalışarak geçirmiş arkadaşlarımız yarın burası kapandığında maalesef tazminatlarını alıp işsiz kalacaklar. Yaklaşık 50.000 kişilik çalışan kadrosuna sahip olan Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na geçemeyecek olan binlerce kişi var. fahiş fiyatlı kiralar mağaza ve dükkan sahiplerinin elini kolunu bağladı. TAV Holding ve iştirakilerinde bünyesinde çalışan ve yeni havalimanı işletmesi İGA'da görevlendirilemeyen binlerce kişi var. 
Cumhurbaşkanımız Erdoğan talimat vermişti 'kimse mağdur olmayacak'
Oysa ki, Sayın Cumhurbaşkanımız bu büyük projeyi ilk açıkladığında Atatürk Havalimanı'nda çalışan kimsenin mağdur olmayacağını, çalışanların aynı şartlarda çalışmaya devam edeceği, kiracıların aynı şartlarda kira ödeyerek  İstanbul Havalimanı'na geçeceğini söylemişti.

Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum ki, maalesef şartlar böyle oluşmadı. Kiracılardan şuanki ödedikleri kira bedellerinin 4-5 katı bedeller istendi, ufak çaplı bir hediyelik eşyacıdan, bir rent a car firmasından, bir ayakkabı boyacısından hayatı boyunca bir arada göremeyeceği meblalarda açık teminat mektupları istendi. Bazılarıyla toplantı bile yapılmadı, ne kira bedeli ne de yer verilmedi. Bugün burada onlarca dükkan, mağaza kapandı ve binlerce insan aileleriyle birlikte mağdur durumdalar. Bizler ne 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde siz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yalnız bırakmadık. Atatürk Havalimanı çalışanları olarak her zaman yanınızda olduk. Eminim ki, siz de bu yapılan haksızlığa sessiz kalmayacaksınız.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Haberci'yi instagram'da takip edin Türkiye Haberci'yi Facebook'ta takip edin

TÜRKİYE HABERCİ E-GAZETE

  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete

YAZARLAR